Iako se same nadogradnje odvijaju povremeno i obično su automatizirane, pojavile su se neke malo veće sigurnosne rupe u Mozillinom Firefoxu. No, nema straha, samo se nadogradite na 39.0.3 i stvar je riješena!

Već smo navikli na informacije o web preglednicima koji imaju sigurnosne propuste. No, rjeđe se čuje kako je rješenje za problem tako brzo i pronađeno. Ako koristite Firefox provjerite ručno je li se vaš web preglednik nadogradio na najnoviju inačicu Firefox 39.0.3.

Kako to možete napraviti?

1. Pritisnite lijevi Alt
2. U vrhu se ekrana pojavio novi vodoravni izbornik. Odaberite “Help” (pomoć)
3. U padajućem izborniku u dnu odaberite “About Firefox” (O Firefoxu)
4. Aplikacija će automatski provjeriti koja je inačica trenutno instalirana (vidi sliku niže), i ako nije najnovija automatski će je instalirati. Vi ćete jedino trebati ponovo ručno pokrenuti Firefox. I to je to!
 
Sigurnosni problem je nastao u Rusiji. Navodno je reklama na jednom ruskom web portalu “iskoristila” sigurnosnu rupu preko koje ovaj sigurnosni propust omogućuje neovlašteno pretraživanje računala za određenim datotekama  koje se uploadaju na jedan server u Ukrajini. Problem je vezan uz PDF format, odnosno PDF čitač dokumenata u Firefoxu koji ima sigurnosni propust.
 
Samo ćemo ponoviti – provjerite inačicu svog Firefoxa i nadogradite se