Windows 10 do sada instaliran na preko 400 milijuna uređaja
Nedjelja, Prosinac 17, 2017
Text Size
Uručene potvrde umirovljenicima za uspješno položen tečaj

Uručene potvrde umirovljenicima za uspješno položen tečaj

izvor: večernji list U sklopu projekta Internet i treća dob završio je još jedan tečaj računalnih komunikacija kojeg je organizirala Read More
Iako smo „svi protiv“ dobili smo nagradu

Iako smo „svi protiv“ dobili smo nagradu

Rekao je predsjednik udruge Otvorena računalna radionica „Svi smo protiv“. Nakon punih 15 godina rada i ostvarenih zapaženih rezultata, brojnih Read More
Dani tehničke kulture Grada Zagreba

Dani tehničke kulture Grada Zagreba

Od 27. rujna do 1. listopada 2016. održani su Dani tehničke kulture Grada Zagreba. Raznolik petodnevni program i događanja diljem Read More
 • 1

Windows 10 je najbrži operacijski sustav koji je došao iz Microsofta. Postavlja se pitanje koliko puta je sustav zapravo instaliran od datuma izdavanja.
Microsoft je u srpnju ove godine potvrdio instalaciju za 350 milijuna ljudi, a to vrijedi i za one koji su prije koristili sustav i za one koji ga sada koriste. Do sada se ta brojka povećala za dodatnih 50 milijuna pa premašuje preko 400 milijuna instalacija.
Nemojmo zaboraviti, prvih godinu dana od izdavanja svi korisnici su imali pravo nadograditi svoj Windows 7/8/8.1 na Windows 10, i to potpuno besplatno. Od srpnja ove godine ta ponuda je prestala tako da sada Windows 10 možete kupiti po cijeni od nešto više od 1000 kuna(ovisno o verziji, na primjer: 169 dolara košta Home verzija).
Veliki broj korisnika nije htio napraviti nadogradnju sve do zadnjeg trenutka, no očigledno ih je Microsoft požurio na način da je prekinuo besplatnu ponudu. U pravilu, aktivni korisnici su bili oni koji su sustav koristili više od 28 dana.
Poslije nadogradnje računala na Windows 10, neki korisnici su imali manjih problema sa korištenjem Skype-a koji je u posjedu Microsofta. Također, priča se da se samo u Velikoj Britaniji čak 12% korisnika vratilo na starije inačice Windowsa, ali taj podatak nije službeno potvrđen.
Microsoft je također najavio novo sigurnosno rješenje za Edge preglednik, a to je Windows Defender Application Guard. Ovo rješenje je napravljeno s ciljem da spriječi prodiranje zloćudnih softvera u krađi podataka ili kompromitaciju sigurnosti mreže. Svaki zloćudni softver će biti izbrisan iz memorije nakon što korisnik izađe iz preglednika.
F. Acketa
 

Donacija

Internet zarada

 • Bitcoin virtualna valuta

  Bitcoin virtualna valuta

  Bitcoin je virtualna valuta, koja nema realno pokriće. Ovaj pojam pojavio se 2008. godine. Porijeklo naziva vitrualnog novca potječe iz Read More
 • Grab points

  Grab points

    Jedan sličan sajt kao !Gokano“, samo što za razliku od Gokana ovdje uvijek imate nagrade nadohvat ruke i čim Read More
 • 1

Društvena mreža

Kako zbrinuti opasni elektronički otpad

 

 

Informatičke vijesti

 • 1

Imamo 24 gostiju i nema članova online