Web servis FlightRadar24, na kojemu se mogu pratiti letovi zrakoplova u cijelome svijetu u stvarnom vremenu, objavio je kako je 29. lipnja bio najprometniji dan za zrakoplovstvo otkad oni prate zračni promet. Samim time ovo se smatra i najprometnijim danom u povijesti, jer ovaj servis postoji već 12 godina, a zračni je promet u konstantnom porastu.
Protekloga je petka tako zabilježeno čak 202.157 komercijalnih letova, što je ujedno i prvi puta da je Flight Radar zabilježio više od 200 tisuća letova u jednom danu. Istog je dana zabilježen još jedan fascinantan podatak – istovremenu se u zraku, u tijeku najveće "gužve", nalazilo preko 19 tisuća zrakoplova. Podaci su računati prema koordiniranom svjetskom vremenu (UTC), što je vrijeme na nultom meridijanu bez utjecaja ljetnog računanja vremena.
 
Zanimljivo, ovaj je rekord oboren krajem lipnja, dok iz Flight Radara kažu da je povijesno najfrekventnije razdoblje za letove posljednji tjedan kolovoza – pa nas ove godine možda očekuje još jedno obaranje istog rekorda. Četvrtak i petak tradicionalno su dani s najviše zračnog prometa, dok je Božić uvijek dan s najmanje letova u godini – lani ih je zabilježeno "samo" 101.511.
 
U analizi ovih podataka moramo uzeti u obzir i činjenicu da Flight Radar prati letove putem ADS-B transpondera koje posjeduje velika većina, ali ne i svi zrakoplovi, tako da su podaci koje oni izvještavaju u stvarnosti još nešto veći. [bug.hr]