Petak, Veljača 21, 2020
Text Size

donaldduck3                            OTVORENA  RAČUNALNA RADIONICA   

                                          "Svi smo protiv"

zatvor IMG 7298      

Facebook proširuje program provjere

facebook provjera

Facebook je u utorak najavio širenje svog programa provjere činjenica trećih strana na 10 novih afričkih zemalja u partnerstvu s Agence France-Presse i drugim medijima. Program će biti dostupan u Etiopiji, Zambiji, Somaliji i Burkini Faso u suradnji s AFP-om; u Ugandi i Tanzaniji uz Pesa Check i AFP; u Demokratskoj Republici Kongo i Obali Slonovače s Francuskom 24 i AFP-u, Gvineji s Francuskom 24 i Gani u partnerstvu s nigerijskom platformom za provjeru činjenica Dubawa.

Opširnije...

Facebooka i Google znaju o nama više od bilo koje špijunske agencije

google fejs

Velike internetske tvrtke znaju više o životu privatnih osoba nego ijedna obavještajna agencija ikad, a to je opasna prijetnja za demokraciju, izjavio je bivši šef špijunske agencije GCHQ .
David Omand desetljećima je bio u središtu britanske inteligencije, započinjući karijeru u GCHQ-u nakon što je diplomirao u Cambridgeu 1969. godine i postao direktor od 1996-97.
Na književnom festivalu u Cheltenhamu u utorak, gdje je promovirao svoju novu knjigu istražujući etiku špijuniranja, predložio je da ljude treba više brinuti što tvrtke poput Facebooka i Googlea znaju o nama nego država.

Opširnije...

Najbolji preglednik 2019.: brži i sigurniji način za pristup internetu

preg

Najbolji preglednici za brzinu i sigurnost
Pravi web preglednik može značajno utjecati na vaše svakodnevno pregledavanje - bilo da su vam prioritet brže performanse, bolja sigurnost ili veća fleksibilnost putem proširenja za preuzimanje.

Međutim, probiti se izvan svoje zone udobnosti može biti teško. Preglednik koji trenutno koristite možda nije najbolji čak ni na najboljem prijenosnom računalu , ali vjerojatno ste postali naviknuti na njegove idiosinkrazije tijekom godina, ne shvaćajući da postoje bolje mogućnosti koje će vam olakšati život.

Ovdje smo postavili najveće preglednike njihovim tempom (plus neke s kojima možda niste upoznati) kako bismo identificirali preglednik koji najbolje označava sve ove okvire. A ako imate određenu brigu, pročitajte da biste vidjeli postoji li alternativa koja bi možda bolje odgovarala vašim potrebama.

Najbolji preglednici na prvi pogled
CryptoTab
Mozilla Firefox
Google Chrome
Opera
Microsoft Edge
Microsoft Internet Explorer
Vivaldi
Tor preglednik