Ponedjeljak, Studeni 11, 2019
Text Size

donaldduck3                            OTVORENA  RAČUNALNA RADIONICA   

                                          "Svi smo protiv"

         

facebook provjera

Facebook je u utorak najavio širenje svog programa provjere činjenica trećih strana na 10 novih afričkih zemalja u partnerstvu s Agence France-Presse i drugim medijima. Program će biti dostupan u Etiopiji, Zambiji, Somaliji i Burkini Faso u suradnji s AFP-om; u Ugandi i Tanzaniji uz Pesa Check i AFP; u Demokratskoj Republici Kongo i Obali Slonovače s Francuskom 24 i AFP-u, Gvineji s Francuskom 24 i Gani u partnerstvu s nigerijskom platformom za provjeru činjenica Dubawa.
"Širenje provjere činjenica trećih strana na sada što pokriva 15 zemalja u nešto više od godinu dana pokazuje našu prvu predanost i predanost kontinentu, zajedno s nedavnim širenjem lokalnog jezika kao dio ovog programa", rekao je Kojo Boakye, Facebook šef javne politike, Afrika.
"Poduzimanje koraka za pomoć u borbi protiv lažnih vijesti na Facebooku odgovornost je koju shvaćamo ozbiljno, znamo da su dezinformacije problem, a to su važni koraci u daljnjem rješavanju ovog problema.
"Znamo da samo provjera činjenica trećih strana nije rješenje, to je jedna od mnogih inicijativa i programa u koje ulažemo kako bismo poboljšali kvalitetu informacija koje ljudi vide na Facebooku."