Četvrtak, Veljača 20, 2020
Text Size

donaldduck3                            OTVORENA  RAČUNALNA RADIONICA   

                                          "Svi smo protiv"

zatvor IMG 7298      

bitcoin

UNICEF, UN-ova dobrotvorna organizacija za djecu, pokrenula je fond kriptovaluta koji će omogućiti organizaciji da prima donacije u bitcoin-u i eteru .
Neprofitna organizacija koristit će fond za pohranu donacija, prije nego što raspodijeli sredstva u istom obliku kripto valute.
Prva donacija UNICEF-a stići će iz fondacije Ethereum, koja djeluje na promicanju platforme Ethereum blockchain . Donacija će biti dodijeljena trojici stipendista UNICEF-ovog Fonda za inovacije koji škole širom svijeta povezuje na internet.

“Ako digitalna ekonomija i valute imaju potencijal oblikovati živote narednih generacija, važno je istražiti mogućnosti koje im se nude”, rekla je izvršna direktorica UNICEF-a Henrietta Fore u priopćenju za medije u srijedu. “Stvaranje našeg Fonda za kripto valute značajan je i dobrodošao korak naprijed u humanitarnom i razvojnom radu.”
Aya Miyaguchi, izvršna direktorica fondacije Ethereum, dodala je da je fond prilika za demonstriranje moći kripto valuta i blockchain tehnologije.
“Naš je cilj podržati istraživanje i razvoj platforme Ethereum i povećati zajednicu onih koji imaju koristi od tehnologije koja će u godinama koje dolaze imati bolji broj života i industrija”, rekla je.

U 2015. godini UNICEF i druge organizacije UN-a osnovale su UN-ovu inovacijsku mrežu koja istražuje potencijalne prednosti i zamke blockchaina i drugih tehnologija u nastajanju.

Najava UNICEF-a u srijedu učinila ga je najnovijom dobrotvornom organizacijom za prihvaćanje digitalnih valuta.

Otkako je američka udruženje Fidelity Charity u 2015. godini počela prihvaćati kripto donacije, organizacija je priopćila kako je prikupila više od 100 milijuna dolara u digitalnim valutama, uključujući bitcoin.
U međuvremenu, britanska Kraljevska nacionalna ustanova za spašavanje , koja je 2014. godine počela prihvaćati bitcoin donacije putem interneta, tvrdi da je bila prva velika britanska dobrotvorna organizacija koja je počela prihvaćati kriptovalute.
Kripto valute, koje su decentralizirane i stoga ih ne reguliraju središnja tijela poput vlada, imaju svoje kritike i cijene su očito nestabilne. Vrijednost bitcoina u lipnju je pala za 3000 dolara za manje od 24 sata, dok je eter posljednjih mjeseci iznosio 45% .