Petak, Veljača 21, 2020
Text Size

donaldduck3                            OTVORENA  RAČUNALNA RADIONICA   

                                          "Svi smo protiv"

zatvor IMG 7298      

Dječija dobrotvorna organizacija UN-a sada prihvaća donacije u kripto valuti

bitcoin

UNICEF, UN-ova dobrotvorna organizacija za djecu, pokrenula je fond kriptovaluta koji će omogućiti organizaciji da prima donacije u bitcoin-u i eteru .
Neprofitna organizacija koristit će fond za pohranu donacija, prije nego što raspodijeli sredstva u istom obliku kripto valute.
Prva donacija UNICEF-a stići će iz fondacije Ethereum, koja djeluje na promicanju platforme Ethereum blockchain . Donacija će biti dodijeljena trojici stipendista UNICEF-ovog Fonda za inovacije koji škole širom svijeta povezuje na internet.

Opširnije...

Što je bitcoin?

btc

Bitcoin, često opisan kao kripto valuta, virtualna valuta ili digitalna valuta - je vrsta novca koja je potpuno virtualna.
To je poput internetske verzije gotovine. Možete ga koristiti za kupnju proizvoda i usluga, ali još nijedna trgovina ne prihvaća bitcoin, a neke su ga zemlje u potpunosti zabranile.
Fizički Bitcoini koje vidite na fotografijama su novost. Oni bi bili bezvrijedni bez privatnih kodova ispisanih unutar njih.

Opširnije...

Što je kripto valuta

cryptocurrency 1

Kripto valuta je digitalna ili virtualna valuta koja koristi kriptografiju za sigurnost. Kriptovalute je teško krivotvoriti zbog ove sigurnosne značajke. Mnoge su kripto valute decentralizirani sustavi temeljeni na blockchain tehnologiji, distribuiranoj knjizi koju nametne različita mreža računala. Definirajuća značajka kripto valute, i vjerojatno najveće privlačnosti, je njezina organska priroda; ne izdaje ga neko središnje tijelo, što ga čini teoretski imunim na vladino uplitanje ili manipulaciju.
 
Prva kripto valuta koja se temelji na blockchainu bio je  Bitcoin , koji i dalje ostaje najpopularniji i najvrjedniji. Danas postoji tisuće zamjenskih kripto valuta s različitim funkcijama ili specifikacijama. Neki su to klonovi Bitcoina, dok su drugi vilice ili nove kripto valute koje su se odvojile od već postojećih.

Opširnije...