Četvrtak, Veljača 20, 2020
Text Size

donaldduck3                            OTVORENA  RAČUNALNA RADIONICA   

                                          "Svi smo protiv"

zatvor IMG 7298      

Klub mladih Novi Zagreb

Projekt „Klub mladih Novi Zagreb“ okuplja mlade osobe, u dobi od 15 do 30 godina te održava radionice i aktivnosti namijenjene mladima s ciljem poticanja mladih na aktivno sudjelovanje u društvu, stjecanje novih znanja i vještina korištenjem suvremene tehnologije te  osvještavanje mladih o mogućnostima samozapošljavanja. Ovaj projekt sufinancira Grad Zagreb, a projekt se provodi za članove Udruge.

 

Internet i treća dob

Projektom „Internet i treća dob“ se unaprjeđuje kvaliteta života starijih osoba na području Grada Zagreba, održavanjem radionica i on-line tečajeva informatičke pismenosti. Radionice informatičke pismenosti obuhvaćaju  „Osnovni tečaj“ – pohađanje radionica (u trajanju od 32 sata) i „Napredni tečaj“ – on-line edukacija (trajanje ovisno o potrebama i mogućnostima korisnika).  Ovaj projekt sufinancira Grad Zagreb, a projekt se provodi za članove Udruge.

 

 

 
 

Portal www.novi-zagreb.hr

Projektom Portal www.novi-zagreb.hr želi se povećati e-pismenost mladih za potpuno korištenje novih komunikacijskih elektronskih medija, kao što su: multimedija, hipermedija, socijalni programi i virtualni svjetovi. Osnovni cilj projekta je organiziranje slobodnog vremena mladih, s ciljem stjecanja novih digitalnih vještina. Ovaj projekt sufinancira Grad Zagreb.

 

LEON

Projektom „LEON – logično energično ostvarimo nemoguće“ namjerava se osposobiti osobe s invaliditetom za korištenje računala kako bi oni, koristeći suvremenu tehnologiju, postali akteri u informiranju javnosti i podizanju svijesti o pravima osoba s invaliditetom. Korisnicima projekta pruža  se edukacija o „Osnovama korištenja računala“. Ovaj projekt sufinancira Grad Zagreb.

 

Darujmo im prozor u svijet

Projektom „Darujmo im prozor u svijet“  želi se povećati informatička pismenost djece s teškoćama u razvoju te osobama s invaliditetom i to na način da im se doniraju računala i pruži edukacija o osnovama upotrebe računala i o Internet zaradi (punoljetnim osobama). Kako bi se navedenoj skupini mogla donirati računala, potrebno je prikupiti rabljena, neiskorištena računala koja će popraviti i osposobiti volonteri Udruge. Volonteri će proći edukaciju o popravku računala koju će održati zaposlenici i članovi Udruge. Ovaj projekt sufinancira Grad Zagreb.

 

Nauči za budućnost 2018/2019

Cilj projekta je potaknuti darovite i zainteresirane učenike za radionice kriptografije, elektrotehnike i robotike kao orijentacija za odabir buduće profesije.
 
Projekt provode
 
zaposlenici, stručni suradnici i volonteri Otvorene računalne radionice „Svi smo protiv“ Zagreb,
 
u partnerstvu s Udrugom za promicanje tehničke kulture „Mehatronik“ Zagreb.
 
u
 
Općina Vojnić: Osnovna škola Vojnić
 
Ovaj projekt sufinancira Republika Hrvatska
 
 
Otvorena računalna radionica „Svi smo protiv“

Opširnije...