Listopad i studeni su mjeseci koji prethode prosincu a to je tradicionalno mjesec darivanja. Nakon dugog i mukotrpnog pregovaranja HT i Ministarstvo graditeljstva pozvalo nas je da preuzmemo njihovu otpisanu elektronsku opremu.

Nije u toj opremi bilo puno iskoristivog, no zato su sve popravili informatičari iz DHL naši susjedi iz Utinjske ulice u Svetoj Klari. Njihova donacija nam je omogućila da održimo obećanje dano načelniku općine Gunja gospodinu Hrvoju Lučiću da ćemo opremiti jedan kontejner u kontejnerskom naselju kao računalnu radionicu za edukaciju i igru.

Još ćemo sačekati donaciju končar energetike i onda kreće obnova popravak i na kraju darivanje. Siguran sam da će se odazvati još puno pojedinaca kojima njihova stara računala više ne trebaju, ali i tvrtke koje to uoči Božića uvijek vode računa o siromašnoj djeci i osobama s invaliditetom čiji roditelji nisu u mogućnosti priuštiti im računalo.

Hvala svima koji misle na njih, ovog puta posebno hvala informatičarima tvrtke DHL, i svim djelatnicima te tvrtke kojima je predsjedništvo Udruge odlučilo dodijeliti naziv „Dobri Ljudi“. To naše priznanje dodijeliti ćemo im prvom prilikom, svakako prije Božića.

Mladen Plazibat